България, Национален отбор

Националният ни отбор по футзал с нов треньорски щаб

27 ноември 2017 | Няма коментари | Сподели |

Националният ни отбор по футзал с нов треньорски щаб

  На едно от изминалите заседания на комисията по футзал към БФС бе взето решение да се назначи Николай Стайков за старши треньор на националния ни отбор, като негов помощник ще бъде Свилен Иванов.

  Стайков е познат на футзалната общественост като бивш играч и треньор на Академика София, които сега се подвизават под името УНСС. Увлечението му към този спорт започва още през далечната 2003 година и той е част от първите играчи занимаващи се с този спорт в столицата ни. По-късно през годините се налага да изпълнява функциите и на играещ треньор, където получава и придобива първия си опит. Николай Стайков е бивш съдия по футбол стигнал до най-високото ниво в България, което в даден момент от неговата кариера го е отдалечило от играта футзал. След влизането му в ранглистата на тогавашната „А“ група, той е трябвало да „приключи“ с футзалните си ангажименти.
Въпреки това, той не зачерква футзала от своя приоритетен лист, а просто го слага на по заден план. Стайков бе един от участниците в провелия се за пръв път в България курс за треньори по футзал преди няколко години. Той следи изкъсо шампионатът по футзал в София през последните години и е добре запознат с нивото и качествата на състезателите. Тъй като за съжаление в страната ни, този спорт е развит най-вече в София и Варна, то затова БФС отново е решило да предложи за негов помощник варненеца Свилен Иванов.
Иванов беше помощник и при предпоследния треньор на „трикольорите“ Иван Стоилов, с когото бяха на крачка от класиране в основния кръг на европейските и световни квалификациите. Той в момента продължава да изпълнява ролята на старши треньор в своя клубен отбор МАГ Варна.
Дебют начело на националния ни отбор за новия тандем ще бъдат контролните мачове срещу Кипър на 6-ти и 7-ми Декември в София.

Сподели мнението си

Напиши коментар

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Голмайстори Варна

ИГРАЧОТБОРМ.Г.
1Евгени Георгиев213
2Валентин Василев26
3Любен Любенов26
4Пламен Цветков15
4Петър Радев25
6Деян Георгиев14

Във Фейсбук

© 2017 Футзал Мания. Powered by Wordpress.

Wordpress themes by WooThemes - Premium Wordpress Themes