България, Варна, Международни първенства, Национална лига Футзал България, Национална лига Футзал Зона Варна

Варна Сити с шанс да продължат напред в ШЛ по футзал

11 юли 2018 | Няма коментари | Сподели |

Варна Сити с шанс да продължат напред в ШЛ по футзал

Миналата седмица беше изтеглен жребият за новия турнир на УЕФА по футзал. Той е с обновена схема и носи името УЕФА Футзал Шампионска лига.

Общо 57 отбора по футзал от цяла Европа ще вземат участие в предварителните кръгове и основната схема. Повече от половината участници, общо 34 на брой, ще трябва да преминат през ситото на предварителния кръг, за да завоюват мястото си в основната схема на престижния турнир. Сред тях е и българският представител от „Варна Сити“.

Квалификантите в предварителния кръг са разделени в 9 групи, като 7 групи са с по 4 отбора, а 2 групи – с 3 отбора. Нашите момчета се паднаха в една група с шампионите на Полша по футзал „Рекорд – Бьелско-Бяла“, както и с „Кардиф Юнивърсити“ от Уелс, и „Рейсинг Футзал“ – Люксембург.

Всеки отбор ще изиграе по един мач срещу съперниците си в групата. За следващата фаза на турнира ще се класира единствено победителят в групата. Домакини на мачовете от предварителния кръг в нашата група ще бъдат поляците от „Рекорд“. Според спортните анализатори от betindex.net именно те са основният конкурент на нашите момчета за първото място в групата

Бьелско-Бяла е среден по големина град в южната част на Полша. Той е разположен близо до границата на Полша с Чехия и Словакия. Жителите на града са около 170 хиляди души. Футболният отбор на града не може да се похвали с кой знае какви успехи в последните години, но колегите им по футзал отсрамват дойстойно спортната чест на града.

„Рекорд“ завоюва титлата в шампионата по футзал на Полша за миналия сезон по безапелационен начин. Те прегазиха съпротивата на останалите отбори в лигата, като завършиха сезона с впечатляващите 25 победи, 1 равен и само 1 загуба, при голова разлика 179-55 гола. „Рекорд“ има в състава си общо 18 играчи, като 6 от тях са чужденци. Това е втора поредна титла във вътрешния шампионат за отбора от Бьелско-Бяла.

Поляците са с най-висок коефициент в клубната ранглиста на УЕФА по футзал. Това беше причината за получат домакинството на предварителната квалификационна група и да бъдат поставени в първа урна на жребия. Българският отбор беше в урна номер 2, където са вторите фаворити в групите.

Трети поставен в нашата група е отборът на Университета в Кардиф. Уелсците нямат кой знае какви успехи на международна сцена досега, като са записали само две участия в Европа преди този сезон. По информация на анализаторите от betindex.net те разполагат само с един чужденец в състава си, испанец.

Аутсайдерът по коефициент в групата е отборът на „Рейсинг Футзал“ от Люксембург. Те са абсолютни дебютанти в Европа, като отборът е сформиран преди само 2 години. В първия си сезон те печелят промоция за елитната група по футзал на Люксембург, след което веднага завоюват и шампионската титла в първия си сезон там.

Тази година УЕФА отбелязва рекорден брой участници в предварителните кръгове и основната схема на Шампионската лига по футзал. 57-те отбора са най-многото досега в историята на турнира. Дори и Исландия има представител, след пауза от 2 сезона.

Мачовете от предварителните групи ще се проведат в периода 28.08.2018 – 02.09.2018 година.

Залагайге в bet365  на най-високите коефициенти за победи на момчетата от „Варна Сити“!

Сподели мнението си

Напиши коментар

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Класиране ГЛФ Варна

Голмайстори Варна

ИГРАЧОТБОРМ.Г.
1Даниел Димов1228
2Никола Василев1221
3Георги Карагеоргиев 1320
4Благовест Марев917
4Станислав Джамбазов1317
6Стоил Георгиев1314

Във Фейсбук

© 2018 Футзал Мания. Powered by Wordpress.

Wordpress themes by WooThemes - Premium Wordpress Themes