Без категория

Футзалът става част от студентския спорт в България

04 октомври 2018 | Няма коментари | Сподели |

Футзалът става част от студентския спорт в България

През миналата седмица на заседание на Асоциацията на Университетския спорт (АУС) бе взето официално решение футзалът да бъде част от националната универсиада.

Досега се провеждаха епизодични турнири в София, на които бе излъчван победител както при мъжете така и при жените, но идеята на ръководството на АУС е да се даде по-голяма гласност и да се увеличи интереса към този спорт. Победителят от Универсиадата по футзал ще има правото да представя страната ни на международно ниво.

За тази година са предвидени два квалификационни турнира, който ще се проведат през декември и февруари. Първият турнир около празника на всички студенти 8-ми декември ще се състои на новопостроената база на БФС в Бояна, както беше през миналата година. За втория предстои да се вземе решение дали да бъде изнесен в друг град за да може повече университети от страната да се включат в надпреварата. Всеки участник в турнирите ще получава точки за представянето си на база своето класиране. След изиграването на двата квалификационни етапа най-добрите четири ще се класират за финален турнир, който ще излъчи и националния шампион на универсиадата по футзал.

През миналата година университетите, които взеха участие в турнира по футзал за купа 8-ми декември бяха 14. Очакванията тази година е да се увеличат и да се разшири географията на този спорт у нас.

 

Сподели мнението си

Напиши коментар

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Голмайстори Варна

ИГРАЧОТБОРМ.Г.
1Евгени Георгиев213
2Валентин Василев26
3Любен Любенов26
4Пламен Цветков15
4Петър Радев25
6Деян Георгиев14

Във Фейсбук

© 2018 Футзал Мания. Powered by Wordpress.

Wordpress themes by WooThemes - Premium Wordpress Themes